Izvor: Tanjug
12.08.2021 u 12:19
0

MANDIĆ: Prvo Zakon o popisu, onda DF u Parlametu

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas da su već ranije rekli da će DF biti u parlametu kada na dnevnom redu bude Predlog zakona o popisu.

VAŽNO:

LUKIĆ U „DOBRO JUTRO“: Šmit može da bude samo dobar nemački turista – NIJE DOVOLJNO ŠTO SRBIJU UCENJUJU KOSOVOM, SAD NAMEĆU I INCKA!

RAJIĆ I ANĐELKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Jaka Srbija je motor razvoja Otvorenog Balkana!

Dragica Gašić: Znam da je pravda na mojoj strani

VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 12. AVGUST: Danas veoma toplo, držite se hlada!

On navodi da je predlog zakona napravljen još u martu, ali da od tada stoji u fioci u Vladi.

Podsećajući da je Krivokapić saopštio da je osim zakona problem i što Demokratski front ne učestvuje u radu Skupštine, Mandić kaže da su već rekli da će učestvovati u radu kada taj zakon bude na dnevnom redu.

„Mi smo rekli da izvadi predlog zakona iz fioke u kojoj mu stoji od marta i da će Demokratski front učestvovati u Skupštini i odmah glasati za taj zakon“, kazao je Mandić.

Izgovor premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da nema vremena za usvajanje zakona i da će zato biti odložen popis stanovništva je jadan, ocenio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić,

Komentarišući mogućnost odlaganja popisa stanovništva za 2023. godinu, kada se pitanja o nacionalnoj i verskoj pripadnosti ne bi postavljala, Mandić navodi da je to još jedan od Krivokapićevih poteza, jer od kada je prošle godine formirana Vlada, većinski su za to da se popis obavi ove godine.

Ako bi popis bio urađen ove godine, on bi dao važne podatke o nacionalnoj, verskoj pripadnosti, kao i o tome koliko stanovništva koji jezik govori, rekao je Mandić, ističući da su to bitni podaci za rukovođenje zemljom

„U martu je napravljen predlog zakona, ali to stoji u fioci u Vladi i neko želi, da li svojom ili voljom spolja, da se izbegne taj popis, da ne dobijemo podatke o nacionalnoj pripadnosti, verskoj pripadnosti, jeziku koji se govori. To su važni podaci koji bi mogli pomoći u rukovođenju, ne samo ovo Vladi, već i budućim“, kazao je Mandić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter