Izvor: Happy BSC
13.08.2021 u 09:02
0

BJEGOVIĆ I STAROVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Da li migranti pale pravoslavnu Grčku?!

Gosti jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo“ bili su Prof. dr Miroslav Bjegović – Fakultet za studije bezbednosti i Nemanja Starović, Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije. Tema o kojoj su razgovarali bila je sumnja da migranti podmeću požare na teritoriji Grkče, kao i Turske.

-Naravno da ovo što se sada dešava u Grčkoj ima veze sa incidentima iz 2019.godine. Prvenstveno primorske zemlje su izložene riziku od požara, ali njihovi sistemi za odbranu nisu najbolje „naoružani“ sredstvima. Naša zemlja je dala veliki doprinos u pomoći bratskom grčkom narodu. Ono što je evidentno u Turskoj je da je požar nastao na više lokacija udaljenih – ali istovremeno! Što nam daje za pravo da se zamislimo da li je to slučajno. Da li je to tako ili nije, može samo istraga rešiti. Međutim, s obzirom na to da se dešavaju požari u isto vreme na različita mesta, možemo shvatiti da se radi o podmetanju požara, rekao je Miroslav Bjegović.

VAŽNO:

POŽAR U BLOKU 70 JOŠ TRAJE! Na mesto događaja stigao i ministar Vulin!

VREMENSKA PROGNOZA ZA PETAK, 13. AVGUST: Nastavlja se vreo letnji talas!

SRBIJA KUPUJE RUSKE HELIKOPTERE

-Potrebno je da se utvrde relevantne činjenice. Temperature su previsoke, i to uzrokuje požare. U Turskoj su izbili požari simultano na preko sto lokacija, što nas navodi da stavimo prst na čelo. Bilo da se radi o nečemu što je uzrokovano delom čoveka ili ne, važno je da smo mi među najvećima koji su pružili pomoć i solidarnost. To je najbolja moguća reakcija, rekao je Nemanja Starović.

-Grčka je na udaru kao pravoslavna zemlja. Ima popriličan broj ljudi među migrantima koji su imali veze sa kriminalnim delima. Zato postoji šansa, i iz snimaka dokazi da je moguće da su migranti podmetali požare, rekao je profesor.

-Mislim da je pitanje migracije nešto što će doći u fokus u narednim mesecima. Moramo se svi spremati, to je bezbednosni izazov. Ukoliko talas migracije trebamo se čuvati, ali je I važno ukoliko migrant prelaze Srbiju, da niko ne treba ostati ni gladan ni žedan, rekao je Starović.

-Naša zemlja je bezbednosno spremna da zaustavi teroriste na granici, rekao je Bjegović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter