Izvor: Tanjug
13.08.2021 u 18:28
0

GORI KANJON TARE! Izbio novi požar!

Požar u crnogorskom Nacionalnom parku Durmitor koji je pre nekoliko dana zahvatio područje Parka sa pljevaljske strane iz pravca planine Bunetine, širi se ka kanjonu reke Tare ka Zlodolu.

U ovom trenutku angažovan je helikopter Vojske Crne Gore koji iz vazduha gasi opožarene lokacije u tom delu Parka. 

VAŽNO:

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Cifre RASTU!

PREDSEDNIK ISPUNIO JOŠ JEDNO OBEĆANJE: RADNICI GEOKSA DOBILI NOVAC!

VREO TALAS SE NASTAVLJA: Evo kakvo nas vreme očekuje za vikend

LJUBAN KARAN I VELJKO ODALOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Otkriveni stravični detalji ZLOČINA NAD SRBIMA! Hoće li iko odgovarati?!

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore (JP NPCG), na terenu su već danima angažovani nadzornici Službe zaštite NP Durmitor, kao i vatrogasna služba opštine Pljevlja koji čine sve da vatrena stihija ne zahvati šire područje.

Zbog nepristupačnosti terena i jakog vetra, požar je jedino moguće gasiti iz vazduha i druga opcija ne postoji. 

-JP NPCG je u stalnoj komunikaciji sa Direktoratom za vanredne situacije Crne Gore, kao i Ministarstvom unutrašnjih poslova i Vojskom Crne Gore čije su raspoložive snage, imajući u vidu veliki broj požara na čitavoj teritoriji Crne Gore, juče bile angažovane na Durmitoru- navodi se u saopštenju.

Dodaje se da zabrinjava pojava požara sa jugozapadne strane Međeda, o čemu je odmah obaveštena opštinska vatrogasna služba Žabljaka.

PROČITAJTE JOŠ:

POČEO SABOR U GUČI! Jubilarni 60. festival truba „DRAGAČEVSKI SABOR-SVETSKI FENOMEN!“

OBEĆANO, ISPUNJENO! Stanarima Vidovdanske uručeni ključevi privremenih stanova

BJEGOVIĆ I STAROVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Da li migranti pale pravoslavnu Grčku?!

VESIĆ POTVRDIO: U Bloku 70 požar je LOKALIZOVAN, nema opasnosti da će se proširiti!

Angažovan je helikopter kako bi se na mesto požara prevezli vatrogasci.

Gori suva planinska trava busika i veoma je opasno gasiti požar sa zemlje zbog strmih planinskih strana i nagiba, pa je neophodna asistencija gašenja požara iz vazduha.

Požar se pojavio sa planinarske staze od Previje prema Cerovom bogazu i postoji indicija da je podmetnut. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar