Izvor: ALO
13.08.2021 u 19:55
0

POŽAR BUKTI U BILEĆI: Uništena drva za ogrev i ispaša za stoku!

Bilećki vatrogasci sedmi dan bore se sa vatrenom stihijom, a iako je situacija nešto povoljnija nego juče, potencijalnu opasnost danas predstavlja novi krak vatre koji se u nepristupačnom terenu od planine Viduša spustio ka selu Mirilovići.

Požarna linija duga nekoliko kilometara nije blizu naseljenog područja, ali zahteva stalno prisustvo vatrogasaca na terenu, prenose mediji.

Starešina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bileća Radomir Radmilović rekao je da se vatra kreće ka planini Viduši.

VAŽNO:

NOVI UDAR PO DŽEPU GRAĐANA: Banke uvode nova pravila koja će nas SKUPO KOŠTATI!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Cifre RASTU!

PREDSEDNIK ISPUNIO JOŠ JEDNO OBEĆANJE: RADNICI GEOKSA DOBILI NOVAC!

VREO TALAS SE NASTAVLJA: Evo kakvo nas vreme očekuje za vikend

– Na terenu su vatrogasci, pomažu im pripadnici Civilne zaštite i šumari. Nastojaćemo da spasimo Vidušu od kompletnog sagorevanja- rekao je Radmilović.

Ne očekuje se da vatra, nedaleko od Mirilovića, ponovo ugrozi selo kao pre nekoliko dana. Ohrabruje vetar koji vatru odbija od kuća i vraća je u planinu Vidušu.

Meštani ne strahuju za bezbednost svojih kuća, ali žale što je požar uništio drva za ogrev i ugrozio ispašu za stoku.

I meštani i vatrogasci željno iščekuju kišu koja bi ugasila i deo požara na nepristupačnom području i svima donela olakšanje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar