Izvor: Tanjug
18.08.2021 u 15:28
0

Vanredna sednica gradske skupštine Cetinja zakazana za 27. avgust: JOANIKIJE NEPOŽELJAN u Cetinjskom manastiru

 Vanredna sednica gradske skupštine Cetinja zakazana je za 27. avgust, a povodom najavljenog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

VAŽNO:

DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIO TAJNU O DIPLOMATIJI SRBIJE: Evo kako su vođeni pregovori Avganistana i talibana!

GRUBJEŠIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija bi trebalo da PRIMI IZBEGLICE iz Avganistana! To bi bio MUDAR POTEZ!

SRPSKI ISTORIČAR OBJASNIO SVETU ŠTA SE DOGODILO U JASENOVCU! Sramno je da se prekraja istorija holokausta! (FOTO)

DR TIODOROVIĆ SAOPŠTIO TRAGIČNE VESTI: Mladić (22) preminuo od KORONE – bio nevakcinisan!

Inicijativu za sazivanje vanredne sednice gradskog parlamenta na ovu temu podneo je odbornik SDP-a Nikola Ðurašković.

Ðurašković je u inicijativi naveo da su razlozi za usvajanje zaključka o sprovođenju aktivnosti na očuvanja građanskog mira vezani za aktuelnu bezbednosnu situaciju koja, kako navodi, može biti narušena u susret 5. septembru kada je najavljeno ustoličenje mitropolita SPC Joanikija u Cetinjskom manastiru na Cetinju.

Ðurašković tvrdi da je misija SPC koja decenijama vređa i negira Crnogorce, otvoreno uticala na usložnjavanje političkih prilika i podizanje tenzija.

Predloženim zaključkom Ðurašković apeluje na organizatore ceremonije ustoličenja da odustanu jer, kako tvrdi, sve to s pravom doživljava kao akt provokacije, posebno imajući u vidu aktuelni politički kontekst i vekovnu nepravdu prema jednom narodu kojem se „otima njegovo kulturno i istorijsko nasleđe kao posledica nasilne aneksije 1918. godine, što je čin bez presedana u evropskim okvirima“.

„Taj čin mogu organizovati na drugom mestu i time dati doprinos građanskom skladu i izbeći nepotrebne tenzije”, naveo je, između ostalog, Ðurašković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter