Izvor:
07.07.2018 u 08:43
0

Vučić: Ne očekujem da Priština predstavi Statut ZSO u roku!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne očekuje da će Priština 4. avgusta u Briselu predstaviti svoj nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

Predsednik Vučić je to rekao za današnju Politiku, koja konstatuje da za razliku od kosovskih Albanaca, srpski upravljački tim poslednja tri i po meseca piše predlog statuta ZSO koji će biti predstavljen Briselu.

U aprilu je bilo pet godina o potpisivanja Briselskog sporazuma prema kojem je Priština bila dužna da formira Zajednicu srpskih opština, ali to nje učinjeno.

Kada su Srbi sa Kosova i Metohije zapretili da će sami formirati ZSO, Brisel je Prištini odredio rok od tri i po meseca, odnosno do 4. avgusta okonča rad na statutu te zajednice.

Predsednik Vučić je i tada rekao da ne veruje da će Priština ispoštovati taj rok, ali da će Beograd sačekati da, kako je rekao, ne bi bili optuženi da kršimo međunarodne sporazume.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter