Izvor:
25.08.2018 u 14:52
0

NEVREME U ISTRI: Uskoro stiže i u centralne delove Hrvatske!

Nevreme koje je jutros protutnjalo Istrom, uskoro stiže i u centralne delove Hrvatske, navode hrvatski mediji.

Automatske meteorološke stanice u Umagu zabeležile do 44 milimetra kiše po kvadratnom metru, a istu količinu izmerila je i stanica u Dajli.

Na aerodrom u Portorož palo je još i više kiše, čak 52 milimetra po kvadratnom metru.

Navodi se da su, iako se vrhunac nevremena očekuje u noći između subote i nedelje, neke delove Hrvatske padavine već uhvatile.

Lokalni sajt istramet. hr objavio je da su u Istri već zabeležene snažne predfrontalne nestabilnosti, a u njenoj unutrašnjosti zabeležena je velika grmljavinska aktivnost, lokalno uz vrlo obilne padavine.

"Večernji" navodi da u ostalom delu Hrvatske naoblačenje postupno dolazi sa severozapada, mestimično uz kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Zbog najavljenog nevremena, hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture objavilo je preporuku nautičarima i pomorcima da osiguraju vezove svojih plovila u lukama i usidre se u uvalama zaklonjenim od vetra i talasa.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Media Vesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter