Izvor: Tanjug
23.08.2021 u 09:39
0

Pokušali su da spreče novinare da rade svoj posao: IDENTIFIKOVAN NAPADAČ NA CETINJU!

Tokom protesta protivnika ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, u nedelju na Cetinju, ipak, se dogodio incident kada je grupa mladića pokušala da ekipu  spreči u izveštavanju sa ovog skupa.

Oni su, kako prenosi ovaj mediji, novinarki i kamermanu uz uvrede poručili da ne mogu da izveštavaju sa protesta, a neki su, kako se navodi, dirali kameru.

Ekipa TV se pomerila sa tog mesta par metara i odradila uključenje i strasti su se smirile, ali je kamera te televizije ostala ukuljučena i snimila ovaj događaj.

Incident su osudili i pozicija i opozicija.

Ovim povodom oglasio se preijer Zdravko Krivokapić koji je na Tviteru najooštrije osudio incident i poručio:

„Razlike u stavovima su prirodne, ali je nedopustivo ugrožavanje bezbednosti građana, pogotovo novinara na radnom zadatku. Institucije sistema će sve preduzeti da vinovnici budu procesuirani u skladu sa zakonom“.

I predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić pozvao je nadležne državne organe da bez odlaganja i po zakonu procesuiraju počinioce napada na novinarsku ekipu Televizije Vijesti.

Bečić je na Tviteru napisao da najoštrije osuđuje napad na novinarsku ekipu , na Cetinju.

VAŽNO:

VULIN: Srbi zaslužuju istinu, a Orić kaznu za sva zla!

DONETA ODLUKA O POČETKU NASTAVE: Od ovoga zavisi da li će biti on-line!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 23. AVGUST: U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo!

DNEVNI HOROSKOP ZA 23. AVGUST: Bikovi opustite se, Lavovi izbegavajte nezdravu ishranu, Jarčevi obratite pažnju na svoje snove!

„Sloboda medija je temeljna vrednost svakog progresivnog društva i ona u svakom trenutku mora biti zaštićena“, naveo je Bečić.

On je dodao da Crna Gora mora da garantuje bezbedan i miran živom svakom građaninu.

Pokušaj ometanja ekipe TV na Cetinju osudila je i opoziciona DPS.

Iz Uprave policije Vijestima je rečeno da je jedan od učesnika u ovom incidentu identifikovan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter