Izvor: Tanjug
23.08.2021 u 18:14
0

RAZREŠEN REKTOR Cetinjske bogoslovije Gojko Perović po odluci Svetog arhijerejskog Sinoda SPC

 Sveti arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve razrešio je Gojka Perovića sa mesta rektora Cetinjske bogoslovije i svih dužnosti u ovoj školi, navodi se u odluci Sinoda.

VAŽNO:

UŽASI NA KOSOVU NE PRESTAJU! Grupa Albanaca pretukla srpskog DEČAKA (12)

SLIKA GOVORI VIŠE OD HILJADU REČI: Mali podelio fotografije NAJLEPŠEG DELA BEOGRADA koji su sugrađani ranije IZBEGAVALI! (FOTO)

CIPRIJANI: Definitivno razmišljam o ulaganju u Beograd – imate sjajnog predsednika!

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Prema ovoj odluci, koju je potpisao predsedavajući crkvene vlade patrijarh Porfirije, Perović će biti na raspolaganju svom nadležnom eparhijskom arhijereju.

U obrazloženju odluke se navodi da je Perović smenjen na osnovu izveštaja mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma u kojem su utvrđeni, kako se navodi, određeni negativni postupci uprave Bogoslovije.

Hrizostom, koji je član Svetog arhijerejskog sinoda za vođenje prosvetnih poslova, posetio je Cetinjsku bogosloviju, a po povratku u skladu saglasnošću postignutoj na jednoj od ranijih sednica Svetog arhiijerejskog Sinoda, odlučeno je, kako se navodi, da će Perović poslove rektora obavljati do kraja avgusta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter