Izvor: tanjug
24.08.2021 u 17:31
0

DODIK: Republici Srpskoj pripada 38 odsto nepovratnih sredstava MMF-a

 Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da postoji odluka na osnovu koje će se vršiti raspodela sredstava koje je Međunarodni monetarni fond (MMF) doznačio BiH, a prema kojoj Republici Srpskoj pripada oko 38 odsto tih sredstava koja su nepovratna i na koja se ne plaća kamata.

-Ako se držimo dogovora kakav smo imali ranije, onda je to to. I rečeno je da su ta sredstva za sanaciju posledica pandemije- rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci. 

VAŽNO:

VUČIĆ U „ĆIRILICI“: Nemamo rezervnu otadžbinu – NASTAVIĆEMO DA SE BORIMO! Srbija će biti NAJBOLJA U EVROPI po svom rastu!

NIKOLA ŠAINOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA TV HAPPY: Kad se Srbi bore prava,nametne im se da su okupatori!

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA ZA TV HAPPY: Odričem se novca za stranku da bi seljak išao na more!

GAGA ANTONIJEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA TV HAPPY: Ja sam uljez koga je trebalo tući! OVO JE NAPAD NA PREDSEDNIKA VUČIĆA!

On je objasnio da su to sredstva koja se koncentrišu duži niz godina, doznačavaju se kao pripadajuća sredstva BiH i to nije kredit, niti se ta sredstva vraćaju, niti se na njih plaća kamata, kao što su, kako je rekao, tvrdili „neki znalci procedura MMF-a“.

-Postoje galamdžije koje odmah okrenu stvari i žele da ih predstave na neki svoj način. Već sam se navikao na njih. Meni je rečeno od relevantnih ljudi i od onih koji to znaju da su to nepovratna sredstva, a jedini trošak je konverzija iz dolara i evra u konvertibilne marke- naveo je Dodik.

PROČITAJTE JOŠ:

BROJ OBOLELIH RASTE: Više ih i na respiratoru!

PREMIJERKA O MINIMALCU: Ne deluje realno 39.000!

PIJANI VOZAČ JE USMRTIO MLADU DEVOJKU: Danas počinje suđenje!

ŠTA NAS OČEKUJE SUTRA: Da li ćemo kišobran ili suncobran?

MMF je BiH namenio 300 miliona evra Specijanih prava vučenja za podršku rezervama i likvidnosti. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter