Izvor: tanjug
24.08.2021 u 22:09
0

Stojčić najavio potpunu rekonstrukciju Pančevca

Gradski arhitekta Beograda Marko Stojčić najavio je danas potpunu rekonstrukciju Pančevačkog mosta koji će možda biti proširen konstrukcijom tramvajskog mosta.

-Rade se trenutno studije o eventualnom proširenju Pančevačkog mosta. Ideja je da se pored izgradi dodatna konstrukcija za tramvajski most koji bi zadovoljio potrebe stanovnika s leve obale Dunava, jer je opredeljene da šinski sistem postane glavni sistem javnog prevoza- rekao je Stojčić. 

VAŽNO:

KRIZNI ŠTAB DONEO NOVE ODLUKE: Tri modela nastave – apel na nastavnike da se VAKCINIŠU! (VIDEO)

PAPOVIĆ U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Amerika-to je ogromna kolilčina nepameti iz koje mnogo smrdi!

DR CAKIĆ ZA „TELEMASTER“: Ovaj RAT DOBIJAMO! Naš put je put LJUBAVI, PORODICE i DECE!

PRVA REAKCIJA GAGE ANTONIJEVIĆA NA OSLOBAĐANJE BJELOGRLIĆA: Tužiću ga!

BeoInfo navodi da je on za 2022. godinu najavio početak izgradnje novog savskog mosta, a u planu je i izgradnja mosta preko Ade Huje.

-Uz obilaznicu oko Beograda koja se završava sledeće godine, taj most je najznačajniji za izmeštanje tranzitnog saobraćaja. Takođe i nova autobuska stanica profunkcionisaće do kraja godine, dok će puni kapacitet doživeti naredne. Posle toga se kreće u izgradnju nove železničke stanice u Bloku 42 -najavio je Stojčić.

On je ocenio da je Beograd trenutno najveće gradilište u Evropi po broju izgrađenih metara kvadratnih na broj stanovnika.

Objasnio je da se veliki broj javnih objekata gradi što je posledica investicija, pre svih u privatne objekte.

-Iz tih privatnih investicija Grad i Republika imaju novca da grade javne objekte, što nije bio slučaj decenijama u nazad- rekao je gradski arhitekta.

Dodao je da se trenutno radi priprema za devet objekata kulture, veliki broj parkova, pjaceta i trgova.

-Od danas je na javnom uvidu šinski sistem, uključujući i metro. Imaćemo i izdradnju nacionalnog stadiona, unutrašnje i spoljne magistralne tangente, kao i obilaznicu oko Beograda- naveo je Stojčić.

Najavljujući ulaganja u infrastrukturu on je podvukao značaj investiranja na levoj obali Dunava koja su godinama izostajala.

On je ocenio da je Beograd na vodi pojedinačno najveća privatna investicija.

PROČITAJTE JOŠ:

NIKOLA ŠAINOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA TV HAPPY: Kad se Srbi bore prava,nametne im se da su okupatori!

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA ZA TV HAPPY: Odričem se novca za stranku da bi seljak išao na more!

GAGA ANTONIJEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA TV HAPPY: Ja sam uljez koga je trebalo tući! OVO JE NAPAD NA PREDSEDNIKA VUČIĆA!

ŠTA NAS OČEKUJE SUTRA: Da li ćemo kišobran ili suncobran?

-Pokazao je investitorima da je glavni grad Srbije poželjna i sigurna destinacija za ulaganje. Po broju gradilišta Novi Beograd prednjači, ali puno gradilišta je i na Zvezdari, Voždovcu, Zemunu, Čukarici i Savskom vencu- naveo je on.

Stojčić je rekao da će se plan detaljne regulacije za izgradnju Linijskog parka naći pred odbornicima Skupštine grada na sednici 30. avgusta.

-Očekujem da će posle Ade Ciganlije to biti najposećeniji rekreativni prostor u prestonici. Svakako ozelenjen i bez automobila -istakao je.

Stojčić je najavio za narednu godinu rekonstrukciju Kalenić pijace, a 2023. završetak rekonstrukcije Bajlonijeve pijace.

Naveo je i da su usvojeni elaborati za devet kulturno-istorijskih celina.

-Do kraja godine biće usvojeno još dva i na taj način ćemo imati jasnu sliku o zaštiti kulturnog nasleđa u Beogradu -zaključio je.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter