Izvor: Objektiv.rs
25.08.2021 u 14:36
0

Nastavlja se tradicija: PORFIRIJE POMAŽE SRPSKE STUDENTE U HRVATSKOJ!

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije u ovoj akademskoj godini će putem srpskog privrednog društva “Privrednik” školovati čak desetoro odličnih studenata s različitih fakulteta i iz različitih krajeva Hrvatske.

– Danas s velikim ponosom i zahvalnošću ističemo da je prvi ‘oslonac mladima’ svojom ličnom donacijom postao patrijarh srpski Porfirijen- saopšteno je iz “Privrednika”.

VAŽNO:

EKSKLUZIVNO DUŠKO KORNJAČA ZA HAPPY TV: Hvala predsedniku na odbrani! Ovo nije napad samo na mene – već NAPAD NA SRBIJU I VUČIĆA!

ZORAN RADOJIČIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Apelujem na mlade ljude da se obavezno vakcinišu!

DANAS ISPLATA OD 600 EVRA!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 25. AVGUST: U Beogradu danas umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno sa kišom!

Navode da je on i za vreme svog službovanja u Zagrebu, kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski, uvek podržavao i pomagao njihov rad i stipendiste, a to, sada nastavlja i s najvišeg trona u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

– Znajući da time ne samo da pomaže brojne mlade ljude i njihove porodice, već daje i primer mnogima širom sveta da je darivanje blagoslov koji se višestruko vraća pojedincu i zajednici – ističu u saopštenju.

Najstarija živuća organizacija Srba u Hrvatskoj – Srpsko privredno društvo “Privrednik” iz Zagreba, u protekloj školskoj/akademskoj godini stipendiralo je ukupno 80 talentovanih učenika i studenata iz svih krajeva Hrvatske. Ponajviše iz zapuštenih i ekonomski nerazvijenih krajeva.

Uoči početka nove školske/akademske godine, kao i do sada, intenzivno prikupljaju sredstva za stipendiranje talentovanih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti. Godišnja stipendija za jednog učenika iznosi oko 700 evra i oko 1.300 evra za studenta.

Ove godine u svrhu prikupljanja sredstava za stipendiranje pokrenuli su i javnu kampanju “Oslonac mladima” u koju su se već uključile poznate javne ličnosti Momčilo Bajagić Bajaga, Goran Bogdan, Voja Brajović, Svetlana Bojković, Ida Prester i Nikola Pejaković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter