Izvor: Happy BSC
27.08.2021 u 18:12
0

VOJNI ANALITIČAR U „TELEMASTERU“: Mnogi žele da iskoriste stanje u Avganistanu – ali haos tek počinje!

Vojni analitičar Vlade Radulović bio je gost emisije „Telemaster“. Obratio se povodom stanja u Avganistanu, i približio situaciju talibanske, američke i islamske strane.

-Bojim se da mnogi žele da iskoriste haos u Avganistanu. Avganistan tek očekuje haos. Već duže vremena ima oružane sukobe svih na teritoriji Avganistana, i američka vojska, i na civile. Mnogi će pokušati da to iskoriste. Čini mi se da je islamska država to spremno dočekala. Talibani sada imaju veći problem, jer im se otvara veći broj frontova. Zabrinjava to što neki broj talibana izlazi iz tih redova i odlazi na isklamsku stranu – u kom formatu će to biti, ostaje da vidimo. Sada talibani pokušavaju da pronađu minimum nekog kompromisa. Danas talibani kažu da bi predložili turskoj da čuva aerodrom kada amerikanci odu. Siguran sam da postoje neki razgovori između talibana i SAD iza kulisa protiv islamske države. 

VAŽNO: 

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Zanemarujemo bogatstvo prirode kojom smo okruženi, zdrava hrana je svuda oko nas

NE PROPUSTITE EMISIJU „SAVETNIK“: Svaki problem ima rešenje – brzo, tačno i jasno do pravih odgovora! (OD PONEDELJKA U 13.00 ČASOVA, HAPPY TV)

Siniša Mali: POVEĆAVA SE NEOPOREZIVI DEO ZARADE!

BELIVUK I NJEGOVA EKIPA OSTAJU IZA REŠETAKA!

-Ako ne budu ispostovali taj rok evakuacije, što je fizički nemoguće, radi se o običnim ljudima koji ne žele da žive pod talibanima. Imate na svakih pola sata letove iz kabula, ali je fizički nemoguće ispoštovati rok. Probijanje termina nema, 31.avgust, dosta je. 

-Postoji globalna opasnost od islamske države. Čak i ako mi kao javnost ne budemo svedočili famoznom sklapanju koalicije, nemam problem da se napravi kompromis.

-Ja koliko sam razumeo, Erdogan je kum na svadbi jednom od članova predsedništva. Šalu na stranu, mnogo se busaju u grudi pozivajući se na Tursku i Erdogana. Životni standart, ekonomija… Turska više ulaže u Srbiju, nego u BiH. Nešto tu stoji, iz kog razloga ne znam, mnogo je folklora, a malo suštine na terenu.

-Meni se situacija u CG ne svidja, hteli to neki da priznaju ili ne, reč je o jednom narodu. Nadam se da to neće prerasti u neki opšti gradjanski haos. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter