Izvor:
23.11.2018 u 07:04
0

NE ŽELE DA BUDU „NEMI POSMATRAČI“: U podne u srpskim sredinama na KiM najavljen protest protiv mera Prištine!

U srpskim sredinama na KiM – Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu – u podne će biti održan miran jednočasovni protest zbog uvodenja taksi na srpsku robu.

Predstavnici Srba sa Kosova obavestili su predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim su imali sastanak, da ne mogu da budu "nemi posmatraci" povodom mera Prištine. Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je tim povodom rekao:

– Zbog toga je naša molba i bratski zahtev Srbima na KiM bio da naš otpor bude gandijevski, miran i nenasilan – rekao je on.

Ðurić je istakao da u takvoj odbrani Srbi sa Kosova i Metohije imaju potpunu podršku države Srbije, puno razumevanje. Prema rečima gradonačlenika Kosovske Mitrovice Gorana rakića, tim protestima će se tražiti od međunarodne zajednice da primora Prištinu da povuče odluku. On je rekao da će, u suprotnom, od utorka, nastaviti proteste u drugom obliku.

– Nećemo dozvoliti da deca nemaju osnovne namirnice – rekao je Rakić i istakao da je situacija južno od Ibra još gora.

On je rekao i da će možda biti blokade puteva i da će se protesti održati u Zdravstvenom centru kao i u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.

– Priština našu ruku pomirenja uvek vidi kao našu slabost i nastavlja svojim putem – rekao je Rakić posle sastanka sa Vučićem i dodao da je predsednik Srbije tražio od predstavnika Srba da protesti budu mirni.

Protesti će biti održani na više lokacija uz podršku radnika Klinickog centra, u kojem postoje zalihe kiseonika za deset dana kao i uz podršku zaposlenih u Studentskom centru, koji ima zalihe hrane za sedam dana.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter