Izvor:
01.12.2018 u 16:16
0

ZBOG TAKSI PRIŠTINE POSKUPIO HLEB U KiM: Drastične razlike u cenama ugrožavaju i Srbe i Albance! Evo koliko koštaju namirnice!

Potrošači nezadovoljni poskupljenjem od deset do čak 30 odsto i strahuju od generalnog poskupljenja svih artikala, hrane na prvom mestu – prenose prištinski mediji.

Zbog povećanja taksi prištinskih vlasti na robe iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine poskupeli su strateški prehrambeni artikli kako u sredinama sa srpskom većinom, tako i sa albanskom.

Vekna najjeftinijeg belog hleba u Gračanici se prodaje za 35 umesto 30 centi, a kod skupljih proizvoda od testa razlika između stare i nove cene je drastičnija. U srpskim prodavnicama u Kosovskom Pomoravlju cena najprodavanijeg hleba skočila je u pojedinim radnjama čak za 30 odsto, tako da se vekna prodaje za 50 dinara.

Navodi se da su potrošači nezadovoljni poskupljenjem od deset do čak 30 odsto i strahuju od generalnog poskupljenja svih artikala, hrane na prvom mestu.

– Ako odluka o povećanju taksa ostane na snazi, cene u budućnosti će i dalje rasti jer ćemo morati da robu uvozimo sa drugih tržišta – kaže pekar Miroslav S. koji drži i nekoliko trgovinskih objekata na centralnom Kosovu.

Navodi se da su novom cenom hleba nezadovoljni i Srbi, i Albanci i Romi.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter