Izvor: tanjug
31.08.2021 u 14:20
0

DODIK: Redovno razgovaram sa Vučićem, on je promišljen čovek i zna naš stav

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić promišljen čovek, da bolje razume stanje u BiH od mnogih, kao i da je sa njim razgovarao i inicijativi o otvaranju dijaloga sve tri strane o budućnosti BiH, uz učešće Turske, Srbije i Hrvatske.

Dodik je to rekao na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva BiH, odgovarajući na konstataciju da se Vučić do sada nije izjašnjavao o toj inicijativi, kao i da će biti na Bledskom forumu, gde će se sastati sa Kristijanom Šmitom o kojem je ranije govorio pozitivno.

VAŽNO: 

„MOSTOVI NAS SPAJAJU, A PUTEVI VODE U BOLJU BUDUĆNOST“ Vučić objavio snimak o novim projektima (VIDEO)

SELAKOVIĆ: Zahvalnost Danskoj na podršci Srbiji na evropskom putu

MALAGURSKI U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nema spasioca ni krivca, samo i jedino SAMI možemo da menjamo stvari na BOLJE

PAJIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Krivokapić kreira podeljeno društvo – U CRNOJ GORI RADI KO ŠTA HOĆE!

-Nisam portparol predsednika Srbije, ali sa njim redovno razgovaram i znam šta o tome misli. On je promišljen čovek i razume stanje u BiH bolje od mnogih- rekao je Dodik i istakao:

-Kada smo razgovarali na tu temu rekao je da to (inicijativa) može da bude korisno, ali i on sam zna da o tome treba da se slože sve strane.

Što se tiče foruma na Bledu, Dodik je rekao da, naravno, da predsednik Srbije može da razgovara sa svima i sa Šmitom, ali da, kako je rekao, Vučić dobro zna stav Republike Srpske da Šmit nije visoki predstavnik na teritoriji tog entieta.

-Ako bi (Šmit) prešao Drinu on mora da zna da ovde nije visoki predstavnik i to je tako rečeno i predsedniku Vučiću- izričit je Dodik.

Istakao je da razume poziciju Srbije i da imajući u vidu skori dolazak kancelarke Merkel u Beograd, ne isključuje mogućnost da bude razgovora i o tom pitanju.

PROČITAJTE JOŠ: 

PROGNOZA ZA UTORAK 31. AVGUST: Smenjivaće se oblačno i sunčano vreme, a maksimalna dnevna temperatura iznosiće do 28. stepeni

REČI SUPRUGE UBIJENOG LJUBOMIRA SLAMAJU SRCE: „Nema više moje podrške, oca moje dece – svet mi se srušio“

HAOS NA MOSTARSKOJ PETLJI: Prevrnuo se kamion!

DODIK: Zbog Šmita ne idem na samit „Brdo- Brioni“

Predsednik Srbije, kazao je, poštuje integritet BiH, ali je protiv nametanja zakona.

Zahvalan je rekao i predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, koji je, kako je kazao, dosta realno ocenio tu inicijativu, ali da i on zna da ako nema saglasnosti sva tri faktora nije je moguće sprovesti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter