Izvor: Novosti
31.08.2021 u 15:48
0

NEMA KONSENZUSA U BiH: Dodik glasao protiv svih tačaka, Komšić i DŽaferović za!

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović pozvao je danas Visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smene srpskog člana Milorada Dodika kako bi se kako kaže odblokirao rad kolektivnog šefa države.

Predsedništvo BiH, sa dva glasa za i jednim protiv, nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti spoljne politike, te će u skladu sa članom 42 Poslovnika o radu Predsedništva BiH, predsedavajući te tačke dnevnog reda uvrstiti na narednu sednicu kao obavezne.

VAŽNO:

DODIK: Redovno razgovaram sa Vučićem, on je promišljen čovek i zna naš stav

USTOLIČENJE MITROPOLITA JOANIKIJA POD ZNAKOM PITANJA: Sve više raste pritisak da se odustane!

VUČIĆ DOBIO POKLON OD ČAVUŠOGLUA: Turski ministar poklonio predsedniku dres SRPSKOG REPREZENTATIVCA

PUTEVI SRBIJE OBAVEŠTAVAJU: Evo koliko se čeka na graničnim prelazima

Sa dva glasa za i jednim protiv Predsedništvo nije postiglo konsenzus ni o odlukama iz oblasti pokretanja pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma, prihvatanje sporazuma i određivanje potpisnika, te davanje odobrenja za zaključivanje sporazuma po odluci Predsedništva BiH.

U skladu sa članom 42 Poslovnika o radu i ove tačke tačke dnevnog reda biće uvrštene na narednu sednicu Predsedništva BiH kao obavezne.

Sa dva glasa za i jednim protiv konsenzus nije postignut ni o odlukama iz oblasti odbrane, s obzirom na to da je za donošenje odluke iz oblasti odbrane, u skladu sa Poslovnikom o radu Predsedništva BiH, potreban konsenzus.

Poslovnikom predviđeni konsenzus nije postignut ni o imenovanju članova Upravnog odbora Centralne banke BiH.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter