Izvor: Novosti
31.08.2021 u 16:02
0

SRBIJA DOBILA RIVALE U BORBI ZA MUNDOBASKET: Orlovi mogu da budu zadovoljni žrebom!

– Muška seniorska reprezentacija Srbije takmičiće se u A grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, u Indoneziji, Japanu i Filipinima (25. avgust-10. septembar 2023) sa reprezentacijama Slovačke, Belgije i Letonije, odlučio je žreb u sedištu FIBA u Mijeu.

PROČITAJTE JOŠ:

OVAJ GRAD IMA MNOGO ZARAŽENIH: Iz Instituta za javno zdravlje govore o nekoliko uzroka pogoršanja epidemiološke situacije!

MALI: Zvanični podaci o realnom rastu BDP-a još jedna su potvrda brzog oporavka privrede u Srbiji

PANČEVO: Ugašen požar na rafinerijskom cevovodu ka reci

MERKEL: Sa mnom kao kancelarkom NEMA KOALICIJE sa strankom Linke

– Čak 32 evropske selekcije podeljene su u osam grupa, a kvalifikacije će se igrati kroz šest prozora tokom 15 meseci i daće 12 učesnika Svetskog prvenstva. Svaki prozor će trajati po devet dana. Posle prve runde – prva tri prozora – po tri najbolje ekipe iz svih grupa nastaviće takmičenje u nove četiri grupe od po šest timova, s tim što se u nastavak prenose bodovi iz prve runde. Slede tri nova prozora, a po tri najbolje ekipe iz nove četiri grupe izboriće plasman na Svetsko prvenstvo 2023. Ekipama su prilikom žreba dodeljeni i takmičarski brojevi.

Utakmice prvog prozora na programu su od 20. do 30. novembra 2021, drugi prozor je od 21. februara do 1. marta 2022, a treći prozor od 27. juna do 5. jula 2022.

U drugoj fazi kvalifikacija, posle prva tri prozora, tri tima iz naše A grupe formiraju novu grupu sa ekipama iz B grupe u kojoj su Belorusija, Velika Britanija, Grčka i Turska. Prvi prozor drugog kruga kvalifikacija je od 22. do 30. avgusta 2022, drugi prozor od 7. do 15. novembra 2022, a treći prozor od 20. do 28. februara 2023.

Ovom prilikom, izvučene su i grupe kvalifikacija za Afriku, Aziju i Ameriku.

ŽREB SVIH KVALIFIKACIONIH GRUPA ZA EVROPU

Grupa A: Srbija, Letonija, Belgija, Slovačka

Grupa B: Grčka, Turska, Velika Britanija, Belorusija

Grupa C: Slovenija, Hrvatska, Finska, Švedska

Grupa D: Nemačka, Poljska, Izrael, Estonija

Grupa E: Francuska, Crna Gora, Mađarska, Portugal

Grupa F: Litvanija, Češka Republika, Bosna i Hercegovina, Bugarska

Grupa G: Španija, Ukrajina, Gruzija, Severna Makedonija

Grupa H: Italija, Rusija, Holandija, Island

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter