Izvor:
25.12.2018 u 08:06
0

BRNABIĆ: Ne razumem proteste, jer je zemlja pre ove vlade u potpunosti bila devastirana i zapuštena!

– Ljudi mogu da protestuju, ovo nisu ni prvi ni poslednji protesti građana, jer je Srbija demokratska zemlja – izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Ona je sinoć istakla da joj ipak protesti nisu jasni, jer je zemlja pre ove vlade u potpunosti bila devastirana i zapuštena i nije se brinulo o građanima.

– Protestuju sa ljudima koji su promenili Ustav u mnogo većem obimu 2006. bez javne rasprave i slanja Venecijanskoj komisiji. 2011. godine, kada je menjana medijska strategija, u radnoj grupi bio je jedan predstavnik medijskih udruženja a usvojena je na telefonskoj sednici vlade. Toliko je to bilo važno. Je l" tu vladavinu hoćemo, jer zato protestujemo – upitala je Brnabićeva.

Govoreći o mogućoj rekonstrukciji Vlade, ona je rekla da u ovom trenutku rekonstrukcija nije opcija.

– Previše je stvari sada. Najvažnija stvar nam je dugoročna normalizacija i stabilizacija, da izađemo iz zamrznutog konflikta. Pokušavamo da to rešimo. Nama treba jaka, stabilna Srbija. Ministri su tu da rade danonoćno a ne da se vozikaju, piju visku, primaju ljude. Ponašam se kao da će sutra biti izbori. Ni meni ni vladi to sada nije ni problem ni izazov, bitno mi je šta smo uradili – rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da smatra da je Vlada sada mnogo bolji tim nego na početku mandata, kao i da svi ministri ne treba da se slažu oko svega, jer to ne bi bilo dobro za građane.

Govoreći o ulasku u EU, ona je rekla da su reforme važnije od ulaska u EU,.

– Ne želim da budemo zemlja koja će samo ući u EU, već da se takmičimo s drugim zemljama. Moramo da završimo naše strukturne reforme pre nego što uđemo – rekla je premijerka.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter