Izvor:
25.12.2018 u 20:10
0

LAVROV UPUTIO NOVOGODIŠNJU ČESTITKU: Rusija spremna za dalju prisnu saradnju po pitanju KiM!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uputio je novogodišnju čestitku prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, u kojoj mu je poručio da je Moskva spremna za dalju prisnu saradnju "po kosovskom pitanju".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Dačiću je čestitku za Novu Godinu i Božić tokom današnjeg susreta uručio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin. Lavrov je u čestitki, datiranoj na 21. decembar, "sa dubokim zadovoljstvom" konstatovao da je odlazeću godinu karakterisalo aktivno jačanje strateškog partnerstva između dve zemlje.

– Održani su brojni kontakti na najvišem i ostalim, nivoima. Ubeđen sam da će kontinuirana realizacija zacrtanih zajedničkih projekata i planova daljeg produbljivanja rusko-srpske saradnje stvoriti dobru bazu za naredne godine – naveo je Lavrov.

Šef ruske diplomatije istakao je i da se seća srdacnog prijema, koji mu je ukazan tokom posete Beogradu 21. i 22. februara 2018, povodom obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Srbije.

– Računam na nove susrete u dolazećoj godini radi nastavka sadržajne razmene mišljenja i koordinisanja koraka na međunarodnoj areni. Spremni smo za dalju prisnu saradnju po kosovskom pitanju – poručio je Lavrov.

U saopštenju MSP-a navodi se da su Dačić i Čepurin, pored razmene novogišnjih čestitki, tokom današnjeg susreta sumirali rezultate odlične saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije tokom 2018. godine. Tokom razgovora bilo je reči i o pripremnim aktivnostima povodom predstojeće posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu.

Dačić je, kako se navodi, rekao da ta poseta predstavlja veoma važan događaj za našu zemlju i narod i istakao da joj se pridaje izuzetan značaj.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/aa_balkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter