Izvor:
26.12.2018 u 12:16
0

PREDSEDNIK KOSOVSKOG PARLAMENTA VESELJI: Dijalog s Beogradom se nastavlja samo zbog priznanja Kosova kao nezavisne države!

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji, rekao je danas da je odluka o nastavku dijaloga sa Beogradom jasna jer Priština želi da, kako je rekao, "Srbija prepozna Kosovo kao državu i članstvo u UN".

Veselji je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare s predstavnicima privremenih prištinskih institucija, Hašimom Tačijem, Ramušem Haradinajem i Špend Ahmetijem, jednim od koordinatora tima za dijalog.

– Odluka je vrlo jasna zašto idemo na na nastavak dijajaloga, to je proces slobode, suvereniteta, to je proces u kojem Srbija treba da nas prepozna kao državu i dobijanje statusa člana UN – rekao je Veselji.

Veselji je rekao da će rad tima biti transparentan.

– Čvrsto verujem da smo na pravom putu i svi bi trebalo da budemo zajedno za Kosovo u ovom procesu – rekao je Veselji.

Sastanak političkih predstavnika sa prištinskim timom i predstavnicima institucija bojkotovali su predstavnici dve njuticajnije partije – DSK i Samoopredeljenje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter