Izvor:
27.12.2018 u 14:55
0

HAŠIM BI OPET DA PREKRAJA PO SRBIJI: Preševo, Medveđa i Bujanovac da se pripoje Kosovu!

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je izrazio nadu da će se narednih meseci ozvaničiti pravo Preševske doline da se pripoji Kosovu.

– U potpunosti podržavam nacionalna prava Preševa, Medvedje i Bujanovca. Narednih meseci nadam se da ćemo ozvaničiti njihovo pravo za pripajanje Kosovu – rekao je predsednik Tači na novogodišnjem susretu sa novinarima.

Komentarišući izjave da nema nastavka dijaloga dok se ne ukinu takse koje je Kosovo uvelo za proizvode iz Srbije i BiH, Tači je rekao da uslovljavanja ne idu ni u čiju korist.

– Ni Kosovo ne treba da otežava dijalog, niti Srbija da ga uslovljava – rekao je on.

Tači je naveo da je ;Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom i za postizanje sveobuhvatnog i balansiranog sporazuma.

Prema njegovim rečima, eventualni sporazum sa Srbijom je moguć i on će biti u interesu mira.

– Radićemo veoma ozbiljno, odgovorajući na potrebe države za dobrosusedstvom kako bi se narednih meseci dijalog sa Srbijom desio i postigao sveobuhvatni sporazum, pravno obavezujući, i kako bi Kosovo dobilo priznanje od Srbije i članstvo u UN" – kazao je Tači.

On je dodao da će Kosovo u tom slučaju priznati i države EU koje to do sada nisu učinile.

Tači je pozvao sve političke stranke na Kosovu da se priključe procesu dijaloga sa Srbijom u kojem posreduje EU, proces koji sada ima i punu podršku SAD.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter