Izvor: Objektiv.rs
01.09.2021 u 20:02
0

ZBOGOM NERVOZO: Protrljajte ovo mesto na VRATU i rešite se NAPETOSTI

Izvor može biti fizičke, ali i psihičke prirode Osećate da ste stalno napeti?

PROČITAJTE JOŠ:

UŽIVO! Čavušoglu i Selaković na otvaranju turskog Generalnog konzulata u Novom Pazaru!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 1. SEPTEMBAR: Promenljivo oblačno i malo svežije, najviša temperatura do 26 stepeni

NOĆ ZA NAMA: Saobraćajna nesreća na autoputu, povređene dve žene

VUČIĆ: Nisam potvrdio ništa nikome

I da ona vremenom samo raste? 

Razlog tome se možda krije u korenu neke fizičke, ali i mentalne bolesti.

Nažalost, često joj, nesveni posledica svog ritma života, i sami doprinosimo. To možemo da popravimo izmenom ishrane, sitnim promenama ponašanja, a tehnike samopomoći uopšte nisu komplikovane.

Zapravo, verovali ili ne, ali dovoljno je da odvojite samo po minut, ili dva da biste odmorili, predahnuli i prionuli na svoje obaveze sa više elana.

Nerv vagus je najduži od ukupno 12 kranijalnih nerava, a ide od mozga, preko lica i vrata, do grudnog koša, pa sve do stomaka. Važan je za rad srca, pluća, sistema za varenje, ali i za gutanje, govor, pljuvačne žlezde.

Takođe, njegovo zdravlje je odgovorno i za vraćanje tela u ravnotežu, psihičku stabilnost, a time i za dobre odose sa porodicom, prijateljima i kolegama. Medicinska istraživanja su ovo nepobitno dokazala.

Masaža vagusa je laka, prijatna i za nju vam nije potrebno mnogo vremena. Laganim pritiskom dlana povucite kožu na vratu ka ušnoj školjki i tako je razvucite na desetak sekundi, pa onda povucite nazad, u suprotnom pravcu. Ne treba mnogo da pritiskate, dovoljan je vrlo lak dodir, samo da osetite povlačenje kože.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter