Izvor: Tanjug
02.09.2021 u 12:19
0

POČELA ZATVARANJA: U Bugarskoj od 7. septembra restorani će se zatvarati u 22. sata

 Restorani i barovi u Bugarskoj moraće da se zatvore u 22 sata od 7. septembra, dok će se sportska takmičenja u dvoranama održavati bez gledalaca, izjavio je danas bugarski ministar zdravlja Stojčo Kacarov.

PROČITAJTE JOŠ:KORONA U SLOVENIJI: Novih 666 slučajeva

„Nema mesta panici. Situacija je ozbiljna, ali ne izmiče kontroli. Nizak procenat vakcinacije nas primorava da se uvedu ove mere“, rekao je ministar novinarima.

On je još jednom apelovao na građane da se vakcinišu.

U skladu sa novim ograničenjima, koja će biti na snazi do kraja oktobra, muzički festivali biće zabranjeni, dok će bioskopi i pozorišta morati da rade sa 50 odsto kapaciteta.

Učenicima će biti dozvoljeno da pohađaju nastavu kada školska godina počne 15. septembra, rekao je Kacarov, ali je upozorio da će, ako broj novozaraženih nastavi da raste, možda morati da pređu na onlajn nastavu.

VAŽNO: Zabeležen dramatičan porast broja novozaraženih, hospitalizovanih i umrlih od posledica korona virusa!

Bugarska, zemlja sa najnižom stopom vakcinacije protiv korona virusa u Evropskoj uniji, poslednjih nedelja beleži nagli skok infekcija prouzrokovanih visoko zaraznim delta sojem.

U Bugarskoj, sa sedam miliona stanovnika, samo danas je registrovano 1.745 novih slučajeva korona virusa, čime se ukupan broj aktivnih infekcija popeo na 32.192.

Otprilike 18.950 ljudi umrlo je od početka pandemije, a još 54 osobe preminule su danas u Bugarskoj, koja ima najveću stopu smrtnosti u Evropskoj uniji, prema podacima sa veb sajta „Our World in Data“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter