Izvor:
29.01.2019 u 10:17
0

OLUFEMI ELIAS STIŽE U ZVANIČNU POSETU BEOGRADU: Planiran razgovor sa Kuburović!

Sekretar Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivicne sudove Olufemi Elias stiže danas u zvaničnu posetu Beogradu, tokom koje će s ministarkom pravde Nelom Kuburović razgovarati o tekućoj saradnji tog Mehanizma i srpskih vlasti.

Kako se navodi u saopštenju Mehanizma, Elias, koji će u poseti Srbiji boraviti do 31. januara, razgovaraće s Kuburovićevom i o mogućnosti osnivanja informativnog centra o Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju u Beogradu.

Elias bi tokom posete trebalo da se sastane i s predsednikom Apelacionog suda Duškom Milenkovićem, kao i s predsednikom Odeljenja za ratne zločine Apelacionog suda Sinišom Važićem, s kojima će razgovarati o nizu pitanja, uključujući pomoć koju Mehanizam može da pruži srpskim vlastima u rešavanju predmeta u vezi sa ratnim zločinima.

Tokom posete, kako se dodaje u saopštenju, on će održati i brifing za predstavnike diplomatskog kora u Srbiji, kako bi ih informisao o mandatu, prioritetima i tekućem radu Mehanizma.

Elias će se sastati i s predstavnicima civilnog društva aktivnim u oblasti tranzicione pravde, kako bi razgovarali o njihovim tekućim aktivnostima u vezi s radom Mehanizma i nasleđem Haškog trbunala, kao o potencijalnim oblastima za dalju saradnju.

Ovo je treća poseta Eliasa zemljama bivše Jugoslavije otkako je preuzeo dužnost sekretara Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivicne sudove u januaru 2017. godine.

Elias je prethodno, u julu 2018, posetio BiH, a u novembru 2018. Hrvatsku, podseća se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Olufemi Elias/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter