Izvor:
29.01.2019 u 10:51
0

KATARINA BARLI: Nema prostora za ponovno pregovaranje o sporazumu o izlasku VB iz EU!

Nemačka ministarka pravosuđa Katarina Barli izjavila je danas da nema prostora za suštinsko ponovno pregovaranje o sporazumu o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Ona je dodala da EU može biti fleksibilna u vezi s datumom odlaska Britanije, ali London mora imati plan za odlaganje koji ima smisla.

Katarina Barli, koja je polubritanka i koja se dugo zalagala za drugi referendum, takođe je u intervjuu rekla da takvo glasanje "svakim danom postaje sve verovatnije" s obzirom na britanski politicki haos.

Britanski poslanici raspravljaju danas šta dalje da se čini.

Barlijeva je izjavila da će biti "teško" ako žele ponovo da pregovaraju, "jer EU ne može da učini više ustupaka Britaniji u važnim tačkama."

Britanija treba da napusti EU 29. marta.

Katarina Barli rekla je da će EU biti spremna na kompromis, ali "ako uopšte ne postoji plan za ono što bi onda trebalo da bude drugačije, onda kašnjenje ima samo ograničen smisao".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter