Izvor:
31.01.2019 u 10:08
0

ZAHAROVA: Rusija ne planira da evakuiše svoje diplomate i građane iz Venecuele!

Rusija ne planira da evakuiše svoje diplomate i građane iz Venecuele, izjavila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Nema planova ni za evakuaciju ruskih diplomata, ni članova njihovih porodica niti drugih državljana Rusije, uključujući i zaposlene u ruskim kompanijama i misijama – to mogu da potvrdim – rekla je Zaharova.

Neke strane medijske kuće su, podseća agencija, prethodno objavile izveštaje koji nagoveštavaju da se Rusija sprema da evakuiše svoje državljane iz Venecuele u svetlu aktuelne političke krize u toj zemlji.

Ona je takođe naglasila da je Rusija spremna da se pridruži posredničkim i konsultativnim naporima za pronalaženje rešenja u Venecueli.

Situacija u Venecueli ostaje izuzetno napeta. Protestti se nastavljaju. Izlazi iz ove situacije naziru se kroz opširan unutrašnji dijalog u Venecueli. Spremni smo da se pridružimo posredičkom i konsultativnom mehanizmu koji prihvataju strane u Venecueli. Pozdravljamo spremnost predsednika Nikolasa Madura da prohvati takve međunarodne napore – kazala je Zaharova.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter