Izvor:
01.03.2019 u 14:56
0

HARADINAJ OPTUŽIO TAČIJA DA JE U DOGOVORU SA VUČIĆEM: „Rekli su im da pojacaju pritisak na mene da suspendujem takse!“

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, optužio je danas kosovskog predsednika Hašima Tačija i partnere u vladajućoj koaliciji da u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem orkestriraju diplomatski pritisak na njega da suspnduje takse nametnute na proizvode iz Srbije i BiH.

Haradinaj je optužio i koalicione partnere, Kadri Veselija i Fatmira Ljimaja, kao i opozicionog lidera DSK, Isu Mustafu, da su brzo promenili mišljenje i sada su za suspenziju te mere.

Haradinaj tvrdi da pritisak na njega za suspenziju taksi vrše politički lideri u Prištini, a sve samo zato što su se na to obavezali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Sve ovo je proizvod prištinskih političara. Njihovi prijatelji su im rekli da pojacaju pritisak na mene da suspendujem takse jer su sklopili dogovor sa Vučićem– tvrdi Haradinaj.

Tači i ljudi oko njega su, kaže Haradinaj, tako brzo i lako odustali od ove mere iako se svi slažu da bi to moglo da nanese štetu Kosovu.

Govoreći o pretnama SAD da će povući svoje trupe iz vojne baze Bondstil, Haradinaj kaže da Amerika posluje globalno zbog bezbednosti, da je garant bezbednosti i mira u celom svetu.

– Mislim da su te pretnje o povlačenju američkih trupa iz Bondstila preuranjene i nategnute– rekao je Haradinaj koji insistira na tome da svi argumenti idu u prilog zadržavanju mere o nametnutim taksama se dok, kako kaže, Srbija ne prizna tzv nezavisno Kosovo.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter