Izvor:
01.03.2019 u 16:50
0

DODIK PUTUJE U BRISEL: U ponedeljak predaje odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije! Očekuju ga sastanci sa Mogerini i Hanom!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik boraviće u radnoj poseti institucijama Evropske unije u Briselu u ponedeljak 4. marta i uručiti odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije komesaru Johanesu Hanu.

Programom posete predviđen je sastanak sa potpredsednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za spoljne poslove Federikom Mogerini i evropskim komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom u 11.20 časova.

Po završetku susreta predviđeno je uručenje odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije , a za 12.10 časova planiran je razgovor Dodika i Hana, a zatim i zajednička konferencija za novinare.

Evropska komisija je dodatna pitanja BiH dostavila 20. juna prošle godine, a najveći broj odnosio se na političke kriterijume – 106, zatim na poglavlje socijalna politika i zapošljavanje 43, poglavlje transportna politika 38, poglavlje pravda, sloboda i bezbednost 36, te na ekonomske kriterijume 33.

Odgovaranje na dodatna pitanja Evropske komisije deo je celokupnog procesa koji ima za cilj pripremu mišljenja o zahtevu za članstvo BiH u EU, a u kojem će Evropska komisija dati detaljnu analizu stanja u zemlji i ocenu spremnosti da se pređe u narednu fazu odnosa sa EU.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva, Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter