Izvor:
04.03.2019 u 13:14
0

BRNABIĆEVA NA KOPAONIK BIZNIS FORUMU: Šta je potrebno Srbiji da dostigne razvijene zemlje?

Kako je istakla, u "receptu za brz i održiv rast, neophodan sastojak je vladavina prava, a pre svega nezavisno, objektivno, efikasno i odgovorno sudstvo

KOPAONIK – Premijerka Ana Brnabić istakla je danas da je najveći zadatak Vlade Srbije da transformiše ekonomiju tako da bude zasnovana na inovacijama i znanju kako bi Srbija mogla da dostigne razvijenije zemlje Evrope.

– To je naša budućnost i to je trenutno naš najvažniji izazov. Ako ovo uspemo, ostavićemo generacijama koje dolaze za nama zdrav ekonomski model koji će godinu za godinom donositi robustan rast – rekla je Brnabić na Kopaonik biznis forumu.

One je, na plenarnoj sesiji na temu "Makroekonomske osnove za snažan rast", istakla da je Srbija danas u mnogo boljoj situaciji nego pre desetak godina i da je nakon teških mera fiskalne konsolidacije postignuta makroekonomska stabilnost.

– Srbija je ostvarila četvrtu za redom godinu stabilnih javnih finansija, a 2018. smo završili suficitom u budžetu od 32,2 milijarde dinara, odnosno 0,64 odsto BDP.

Prema njenim rečima, javni dug koji je pre samo nekoliko godina bio iznad 70 odsto BDP-a sada iznosi oko 50 odsto, a cilj vlade je, kaže, da ga svede u okvir takozvane "bezbedne zone od 45 odsto BDP-a.

Da je Srbija dosta uradila na poboljšanju poslovnog ambijenta vidi se, dodaje Brnabić, i po stranim direktnim investicijama koje su prošle godine iznosile oko 3,5 milijardi evra.

Kurir
Foto: Twitter/printscreen/@theprestigebih

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter