Izvor:
07.03.2019 u 12:01
0

HARADINAJ POZVAO POSLANIKE DA IZNESU MIŠLJENJE! Veruje da ima priliku da zadrži kontrolu nad dijalogom! (FOTO)

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, odbacio je predlog opozicionog DSK o odlaganju današnjeg zasedanja na temu zakona i plaforme o nastavku dijaloga sa Beogradom, u drugom čitanju jer je, kako je rekao, skupštini pružena prlika ne samo da zadrži kontrou nad tim procesom, već i da sačuva Kosovo od 17. februara 2008.

Tog datuma Priština jednostranim aktom proglasila nezavisnost kosovske teritorije.

Haradinaj je obraćajući se poslanicima rekao da ne veruje da bi bilo ko mogao da porekne značaj teme koja je na dnevnom redu.

-I zakon o državnoj delegaciji i platforma imaju mesto u ovoj skupštini i ja pozivam poslanike da iskoriste priliku da iznesu svoje mišljenje, a politički subjekti da iznesu svoje stavove i da konačno postignu konsenzus o ovom pitanju-rekao je Haradinaj

Demokratska partija Kosova, Kadri Veseljija, inače, okosnica vladajuće koalicije izjasnila se da će glasati za prdloženi zakon i platformu.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter