Izvor:
07.03.2019 u 12:15
0

NELA KUBOROVIĆ: Ministarstvo pravde radi na formiranju Elektronske oglasne table suda! (FOTO)

Ministarka pravde Nela Kuburović i direktor USAID-a u Srbiji Majk de le Ros razgovarali su danas o zajedničkim aktivnostima Ministarstva pravde i USAID-a, koje se realizuju kroz projekte ove Američke agencije za međunarodni razvoj.

Ministarka pravde i direktor USAID-a su se saglasili da ta organizacija već dugo godina daje značajnu podršku Ministarstvu pravde kako bi na najbolji način ostvarilo svoje aktivnosti u cilju unapređenja rada pravosuđa u Srbiji.

Kuburović je rekla da Ministarstvo pravde već radi na formiranju Elektronske oglasne table suda, na kojoj će građani preko interneta moći da vide sve informcije koje su u vezi sa nekim njihovim sporom, i dodala da će ministarstvo ceniti podršku USAID-a i na realizaciji ove aktivnosti ministarstva.

Sagovornici su ocenili da USAID kroz svoje projekte kontinuirano podržava unapređenje vladavine prava i borbu protiv korupcije.

Ministarka je navela kao jedan od takvih projekata i "Vladavinu prava" koji je u toku i koji je već dao značajne rezultate.

Taj je projekat, prema rečima ministarke, značajnu podršku dao izradi prvog radnog teksta nove Nacionalne strategije unapređenja rada pravosuđa u Srbiji za naredni petgodišnji period, a posebnu pažnju posvećuje i jačanju kapaciteta Državnog pravobranilaštva.

Projekat, kako je navela, pruža podršku i članovima radne grupe za izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju, čija će jedna od najvećih novina biti uspostavljanje platforme za E – aukciju, čime će se obezbediti puna transparetnost i proverljivost prilikom prodaje imovine koju realizuju javni izvršitelji.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter