Izvor:
07.03.2019 u 17:00
0

HARADINAJ: Izglasavanje zakona i plaforme za nastavak dijaloga sa Beogradom znači da su granice Kosova nedodorljive!

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je da današnje izglasavanje zakona i plaforme za nastavak dijaloga sa Beogradom, znači, kako je rekao, granice Kosova nedodorljive i da neće biti "trećeg nivoa vlasti".

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu naveo da zakon i platforma timu za dijalog daju ovlašćenja da u Briselu predstavlja stav Prištine da su "granice Kosova nedodirljive".

Naveo je i da usvajanje zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima tzv. "državne delegacije Republike Kosovo" u procesu dijaloga sa Republikom Srbijom i platformom za finalni dijalog sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg rešenja znači "očuvanje Kosova od 17. februara 2008.".

Tod datuma Priština je jednostranim aktom proglasila tzv. nezavsno Kosovo.

Današnjim glasanjem, od većine prisutne u Skupštini, otvorili smo put timu koji čine predstavnici vlasti, opozicije, civilnog društva, da predstavlja ustavne i ustavne i strateške interese Kosova. Time još jednom svedočimo našoj posvećenosti miru i stabilnosti u regionu i gradnji dobrosusedskih odnosa – napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter