Izvor:
08.03.2019 u 10:56
0

,,BUDUĆNOST SRBIJE“: Predsednik posetio vrtić Belegišu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je u Belegišu posetu Sremskog okrugu , u okviru kampanje "Budućnost Srbije", obilaskom vrtića "Bubamara", koji je deo predškolske ustanove "Radost".

Vučića je ispred obdaništa dočekao veliki broj meštana Belegiša i dece koja su nosila zastave Srbije.

Predsednik je obišao vrtić zajedno sa predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, direktorkom PU "Radost" Borislavom Banjeglav Klaćik ipredsednikom opštine Stara Pazova Ðorđem Radinovićem.

Banjeglav Klaćik je rekla da je vrtić "Bubamara" jedan od devet objekata PU "Radost", koji je izgrađen pre četiri godine, a može da primi između 100 i 120 mališana uzrasta do šest godina.

Predsednik je razgovarao sa decom u vrtiću, koja su ga dočekala recitacijama.

Jednu od devojčica interesovalo je kada će doći u obližnji Surduk.

– Doćiću i u Surduk. Sada nisam mogao. Nastojaćemo da nešto više uradimo za Belegiš i Surduk, kako bi videla više brodova na Dunavu sa turistima koji bi mogli da dođu i vide koliko su lepi Belegiš i Surduk – odgovorio je Vučić.

Druga devojčica ga je pitala da li ima decu, na šta je predsednik odgovorio da ima troje.

– Imam sina Danila, koji je već stariji, ćerku Milicu koja je vredna i odličan đak i malog Vukana, koji nema ni dve godine i koji izgovara tek po neku reč, ali je dobar i sladak – kazao je Vučić.

Pitao je decu da li su čestitala svojim majkama Dan žena i poručio im da budu pažljiva prema njima, ne samo danas, već svakog dana.

Osim u Belegišu, PU "Radost" ima objekte u Surduku, Starim Banovcima i Novim Banovcima, a ima ukupno 130 zaposlenih.

Toj ustanovi je u četvrtak dodeljena Zlatna medalja za kvalitet u predškolskom obrazovanju na sajmu "Putokazi" u Novom Sadu, a pre četiri godine dobila je Svetosavsku nagradu za kvalitet u obrazovanju.

Ispred vrtića prišao mu je Stevan Radišić iz Turije i pitao predsednika kada će posetiti i to mesto, i tom prilikom mu pokazao fotografiju Kralja Aleksandra Karađorđevića koji je takođe, svojevremeno, posetio to mesto.

Vučić ga je zamolio da mu da tu fotografiju i obećao da će prvom prilikom doći u Turiju.

Radišić je u šali rekao "ja sam ti ujak", pošto je majka predsednika rodom iz Bečeja, a običaj je u tom kraju da se svi tako oslovljavaju kao da su rod.

Predstavnici Mesne zajednica Belegiš su damama okupljenim ispred vrtića podelili ruže povodom Dana žena.

Posle Belegiša, Vučić odlazi u Inđiju, gde će prisustvovati početku radova na asfaltiranju ulica, a zatim će u Dobrincima obići fabriku za pakovanje i preradu povrća "La Linea Verde" d.o.o.

Zatim sledi poseta Šidu i obilazak rekonstruisane zgrade Osnovne škole "Sremski front" , i Zasavici, gde će obići seosko turističko domaćinstvo "Čikić".

U Mačvanskoj Mitrovici, Vučić će obići fabriku za proizvodnju stočne hrane "Hrana produkt".

U Sremskoj Mitrovici obratiće se građanima, a na skupu će govoriti i premijerka Ana Brnabić.

Mnogo dobrog je već urađeno i mnogo toga ima još da se uradi i zato predsednik Aleksandar Vučić želi da čuje i vas građane Sremskog okruga, navedeno je u spotu u pozivu građanima da prisustvuju centralnom skupu u Sremskoj Mitrovici.

Kampanja "Budućnost Srbija" počela je 7. februara obilaskom Pčinjskog okruga, a kako je sam Vučić rekao, cilj je da građaniam predstavi šta je sve do sada urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje njihove sugestije i žalbe.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter