Izvor: Tanjug
07.09.2021 u 12:52
0

MITROPOLIT JOANIKIJE: Iza svih nereda stajao je Milo Đukanović!

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije je rekao da je iza svih opstrukcija i nereda uoči i na dan ustoličenja na Cetinju stajao predsednik Crne Gore Milo Đukanović i da se, podižući tenzije, trudio da skupu da politički karakter.

– Iza svih opstrukcija i nereda stajao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Podižući tenzije, trudio se da skupu da politički karakter. Mi smo se trudili da skup zadržI verski karakter. I, skup je zadržao verski karakter – rekao je mitropolit. 

PROČITAJTE JOŠ: KO JE SUDIJA KOJI JE OSLOBODIO VELJOVIĆA? Bio saradnik u „Državnom udaru“

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je danas, u ekskluzivnom intervjuu za Tanjug, da se nijednog momenta, uoči njegovog ustoličenja na Cetinju, nije pomišljalo o otkazivanju tog čina.

– Nije bilo pomeranja, niti bilo kakvog otkazivanja u noći između 4. i 5. septembra – rekao je mitropolit.

Ispričao je da je Vlada Crne Gore njemu i patrijarhu Porfiriju, posle dužeg savetovanja, a da se ne bi desilo neko zlo, obezbedila helikopter da odu na Cetinje.

PROČITAJTE JOŠ: JOANIKIJE: Milo Đukanović je ugrozio verske slobode zarad političke koristi

 -Bezbedno smo došli na Cetinje – rekao je mitropolit i dodao da im je bilo malo neprijatno da idu vojnim helikopterom, ali da je došao na svoje bogom određeno mesto, koje pripada mitropolitima već osam vekova.

MITROPOLIT JOANIKIJE O TEMELJNOM UGOVORU

– Postoji dobra volja dve strane da setemeljni ugovor potpiše. To je blizu rešenja, radi se o preciznom formulisanju. Mesto potpisivanja je stvar dogovora Sinoda SPC i Vlade Crne Gore.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter