Izvor:
28.03.2019 u 17:43
0

VUČIĆ PORUČIO: Uspešan si onoliko koliko si puta uspeo da se podigneš!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas mladima da se uspeh ne meri brojem pobeda, već time koliko puta je neko uspeo da se ponovo podigne.

On je to rekao nakon što mu je, na ceremoniji proglašenja evropskog komesara Johanesa Hana ambasadorom Sportskih igara mladih, uručeno priznanje za podršku i doprinos razvoju Igara, u interesu dece Srbije i regiona.

Predsednik Vučić je istakao da je zahvalan na tom priznanju, i primetio da ga gotovo ničim nije zaslužio i da oseća da ne pripada njemu, već Luki Rakiću, sinu Miodraga Rakića, inače njegovog dugogodišnjeg političkog protivnika, koji je preminuo pre nekoliko godina.

Rakić je, inače, bio šef Kabineta bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, a Vučić kaže da mu je svojevremeno skrenuo pažnju na značaj te manifestacije.

– Rakić me je molio, kada je došlo do promene vlasti, da podržim Igre mladih, jer je to dobro za region, za našu decu, zato što će drugačiju svest da imaju u budućnosti, više tolerancije i više poštovanja da pokazuju jedni prema drugima. Ovu nagradu je zaslužio on, ne ja – rekao je Vučić.

Hanu je čestitao na tituli ambasadora i rekao da je srećan što projekat podržavaju brojne sportske legende.

Rekao mu je da je neku nagradu zaslužio idejni tvorac Igara i predsednik Sporstkih igara mladih Hrvatske Zdravko Marić, za svoje izuzetno angažovanje na toj manifestaciji.

Komesaru Hanu, ne razumem se u vaše nagrade koje delite po svetu, ali znam da je Marić nagradu zaslužio – primetio je Vučić.

Marić je, kaže, čovek neverovatne snage i energije, koji se retko sreće.

Možda nisam sreo nekog sa takvom energijom kakvu ima Marić. Pored snage i čudesne energije kojom pleni gde god da se pojavi, ima osobinu, retku za sve nas, kojom nikada neću moći da se pohvalim, a to je da voli sve ljude. Nikada ne pravi nijednu razliku. Moli se jednako u katoličkoj i pravoslavnoj crkvi. Sve nas vidi potpuno jednako – kazao je Vučić.

Vučić je ukazao da on voli svu tu decu koju vidi na igrama, ali da ipak navija da pobedi Srbija.

Zdravku je to svejedno. Zato je zaslužio nagrade i podršku – podvukao je on.

Vučić je istakao da je za decu važno da nauče da se bore za pobedu, ali i da gube, jer poraz nije krah ni kraj, niti smak sveta, već da biti uspešan ne znači koliko si puta pobeđivao, već koliko puta si uspeo da se podigneš.

Važno je, kako je naglasio, da se naša deca nauče toleranciji i da se poštuju, vole jedni druge.

To je budućnost i ovog našeg regiona – istakao je predsednik Srbije.

Deco borite se za pobedu, čestitajte uvek pobedniku kada izgubite – naglasio je on.

Vučić je, takođe, rekao da je srećan što u tom, kako je rekao, velikom i veličanstvenom projektu, učestvuju sve same legende.

Zahvalio je Mariću na organizaciji Sportskih igara mladih i komesaru Hanu na podršci.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter