Izvor:
29.03.2019 u 07:53
0

VAŠINGTON: Sastanak Muna i Trampa u aprilu! Tema Severna Koreja i vojni dogovori!

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in sastaće se sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Vašingtonu 11. aprila kako bi razgovarali o Severnoj Koreji i drugim pitanjima koja se tiču njihovog vojnog dogovora, saopšteno je danas iz Bele kuće.

Viši južnokorejski zvaničnici, uključujući i predsednika Muna, tako će pokrenuti seriju sastanaka sa svojim kolegama iz SAD-a u pokušaju da ponovo pokrenu zaustavljene pregovore o denuklearizaciji Severne Koreje, prenosi Rojters.

Savez između Sjedinjenih Država i Južne Koreje ostaje ključna stvar za mir i sigurnost na Korejskom poluostrvu i u regionu – navodi se u saopštenju Bele kuće.

Trampov neuspeh da sklopi sporazum na svom drugom sastanku sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom u Hanoju u februaru bio je udarac za Muna, koji je izrazio uverenje da je Kim spremnan da se odrekne svog nuklearnog arsenala.

Vašington i Seul su takođe imali razmirica oko troškova američkih trupa u Južnoj Koreji, budući da je Tramp zahtevao da Seul uloži više novca za održavanje 28.500 američkih vojnika, prenosi agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter