Izvor:
08.04.2019 u 11:10
0

BREGZIT: Mej se sutra sastaje sa Merkel u Berlinu i Makronom u Parizu!

Britanska premijerka Tereza Mej sutra će se sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, a zatim istog dana sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu, potvrdili su danas nemački i francuski zvaničnici.

Nemačka kancelarka Angela Merkel biće domaćin sastanka sa Terezom Maj u Berlinu u utorak, a Bregzit će biti na dnevnom redu, izjavio je portparol vlade Štefen Zejbert na redovnoj konferenciji za novinare.

Francuski predsednik Emanuel Makron će ugostiti britansku premijerku Terezu Mej povodom razgovora o Bregzitu u Jelisejskoj palati u Parizu u utorak uveče, saopšteno je danas iz kancelarije predsednika.

Tereza Mej se sastaje sa svojim evropskim kolegama dan pre nego što će na ključnom samitu u Briselu zatražiti produženje roka za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

Zvaničnici EU su rekli da je malo verovatno da će blok staviti veto na produženje roka za Bregzit, ali da postoji neslaganje oko toga koliko bi to odlaganje trebalo da bude.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter