Izvor:
10.04.2019 u 10:20
0

DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE: Vučić i Brnabić s Tačijem, Haradinajem i Ramom u Berlinu?

Dve najmoćnije države Evropske unije, Nemačka i Francuska, odlučile su da budu domaćini liderima Beograda i Tirane, kao i predstavnicima Prištine, 29. aprila u Berlinu, javila je prištinska televizija.

Cilj ovog skupa, u organizaciji Nemačke i Francuske, je jačanje saradnje između zemalja regiona, posebno u pogledu glavnih političkih tema kao što je dijalog Beograda i Prištine.

Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Edi Rama, Ilir Meta, kao i drugi učesnici biće u glavnom gradu Nemačke radi "neformalne razmene ideja", navodi ta televizija i dodaje da je planirano da se diskusije vode u "malom formatu".

Prištinski medij navodi da je, nakon uspešnog rešavanja pitanja imena Severne Makedonije, fokus evropskih donosilaca odluka prešao na pripreme za poslednju fazu dijaloga između Beograda i Prištine, a da je deo tih nastojanja i sastanak u Berlinu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter