Izvor:
10.04.2019 u 16:41
0

VUČIĆ I BRNABIĆ NA SASTANKU SA PRIŠTINSKIM ZVANIČNICIMA: Nemačka i Francuska pozvali na razgovor 25. aprila!

Srpski i albanski predsednici i premijeri, kao i predstavnici prištinske administracije trebalo bi da se sastanu u Berlinu 29. aprila na poziv Nemačke i Francuske, a jedna od tema biće i dijalog Beograda i Prištine.

Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Edi Rama, Ilir Meta, kao i drugi učesnici biće u glavnom gradu Nemačke radi "neformalne razmene ideja".

Nakon uspešnog rešavanja spora o imenu između Severne Makedonije i Grčke, fokus evropskih zvaničnika sada na pripremama za poslednju fazu dijaloga Beograda i Prištine, a da je deo tih nastojanja i sastanak u Berlinu.

Planirano je da se diskusije vode u "malom formatu", a cilj sastanka je jačanje saradnje, posebno u pogledu glavnih političkih pitanja, poput dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić potvrdio prisustvo na sastanku u Berlinu 29. aprila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će se odazvati pozivu Nemačke i Francuske za sastanak sa predstavnicima prištinske administracije, 29. aprila u Berlinu.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je pozvan da dođe u Berlin sa premijerkom Anom Brnabić, a da su pozvani i Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

On je rekao da već dva meseca zna za sastanak u Berlinu, o kojem su danas pisali prištinski mediji.

Vučić je podsetio da je već ranije najavio da će se 25. aprila sastati sa predsednikom Kine, potom 25, 29. i 30. sa predsednikom Francuske Manuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, te da će potom zamoliti i predsednika Rusije Vladimira Putina za saštanak.

– Nakon toga ću biti spreman da narodu na KiM i Srpskoj listi predočim plan mera Srbije, ne želeći time da ugrozim njihove interese na KiM- rekao je Vučić.

Cela ta agenda prethodni, naglasio je, sastanku u Berlinu, od ranije, ali nije hteo da ga najavljuje, za razliku od Albanaca s KiM.

– Albanci, kada ih neko pozove, misle da su najvažniji na svetu, pa odmah nezvanično prenesu svojim medijima– rekao je Vučić.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter