Izvor:
15.04.2019 u 08:20
0

IVICA DAČIĆ SA KOLEGOM IZ MAĐARSKE SIJARTOM UOČI ZAJEDNIČKE SEDNICE: Zajednička ocena da se sveukupna saradnja dve države kontinuirano unapređuje!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se danas s ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom uoči zajedničke sednice vlada u Subotici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjim razvojem bilateralnih odnosa, čiji se uzlazni trend potvrđuje redovnim održavanjem zajedničkih sednica dveju vlada.

Zajednički je ocenjeno da se sveukupna saradnja dve države kontinuirano unapređuje, kao i da su ostvarivanje energetske stabilnosti i boljih infrastrukturnih veza neki od prioriteta u predstojećem periodu.

Ministar Dačić zahvalio je ministru Sijartu na njegovoj doslednoj podršci evropskim integracijama Srbije.

Ministar Sijarto izrazio je zadovoljstvo zbog statusa koji mađarska nacionalna manjina ima u Srbiji.

Među temama razgovora bile su i situacija u regionu, kao i aktuelna pitanja na međunarodnom planu, dodaje se u saopštenju MSP-a.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter