Izvor:
27.05.2019 u 16:59
0

SASTANAK PANDAROVSKOG SA AMBASADORKOM SRBIJE: Tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Severne Makedonije nastavlja da jača!

Predsednik Republike Severne Makedonije Stevo Pendarovski i ambasadorka Srbije Dušanka Divjak-Tomić danas su u Skoplju razgovarali o bilateralnim odnosima i o situaciji u regionu.

Novi predsednik Severne Makedonije je izrazio uverenje da će tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Severne Makedonije nastaviti da jača, te da je njegova zemlja usmerena ka izgradnji bliskih i pozitivnih odnosa.

On je takođe istakao da je nedavni susret sa predsednikom Srbije tokom njegove inauguracije u Skoplju, potvrda zajedničkih zalaganja ka daljoj izgradnji prijateljstva, dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje.

Kada je reč o evropskim integracijama zemalja regiona, Pendarovski je istakao da je to važan preduslov za napredan i ekonomski prosperitetan region, te dodao da očekuje da će Evropska unija imati u vidu ove okolnosti kada bude odlučivala o napretku zemlja regiona Zapadnog Balkana ka EU.

Ambasadorka Divljak-Tomić je čestitala novom predsedniku stupanje na dužnost, poželela mu uspeh u radi i istakla da će lično doprineti intenziviranju bilateralne saradnje na svim poljima od zajedničkog interesa.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen (Stevo Pendarovski)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter