Izvor:
28.05.2019 u 09:10
0

VUČIĆ UŽIVO IZ SKUPŠTINE SRBIJE: U toku je premlaćivanje našeg naroda u Zubinom Potoku! Narod je uznemireniji nego ikada!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Skupštinu, a u 10.30 časova obavestiće poslanike u Skupštini i građane Srbije o najnobijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je rekao da su već upozorili da albanske snage pripremaju hapšenje pod izbogovor borbe protiv kriminala i da će to doneti ogroman strah kod srpskog naroda.

Jutros pre 6 časova je krenula ta operacija i do sada su upali na teritoriju severa KiM sa 73 vozila i još 50 vozila u južnoj Mitrovici. Do sada imamo povrđeno hapšenje 23 lica srpske i bošnjačke nacionalnosti na teritoriji 3 opštine Zubin Potok, Kosovoska Mitrovica i Leposavić – rekao je Vučić.

On je rekao da ima dokaze da Albanci pucaju na Srbe, ali da Srbi nisu imali nikakvo oružje!

U toku je premlaćivanje Srba u Zubinom Potoku, upadaju u kuće, sve lome. Nije bilo žrtava. Ja sam stupio u kontakt sa briselskom administracijom, upoznali smo ih sa situacijom i oni su nam saopštili da je u toku policijska akcija protiv kriminala i korupcije. Naravno oni će uhapsiti još 5 policajaca albanske nacionalnosti kako bi izgledalo kao da je ta policijska akcija protiv kriminala, a cilj je zapravo da se zaplaše Srbi. Po prvi put sam osetio dozu uznemirenosti i bojazan da ovakve akcije mogu da se nastave. Postoji informacija da je pretučen i priveden jedan ruski državljanih Mihail, radnik UMNIK administracije i o tome smo obavestili i Rusiju – rekao je Vučić.

Mi smo jutros stupili u kontakt sa predstavnicima NATO-a, od kojih smo dobili obaveštenje da se oni ne mešaju u to. Nama je NATO saopštio da je današnja akcija borba protiv korupcije i kriminala, i to je sve što su mogli da nam kažu i pozivali nas da se umirimo i razumemo da je u pitanju akcija borbe protiv korupcije. Dovoljno nam je jasno o kakvom je licemerju reč i jutros sam naredio punu borbenu gotovost i naša vojska ukoliko dođe do bilo kakvog ugrožavanja na KiM zaštitiće naš narod. Svesni smo svega što se zbiva i nastavićemo da radimo na očuvanju mira i stabilnosti – rekao je Vučić i ponovio da nećemo dozvoliti novu Oluju.

Inače, Skupština Srbije nastavila je danas sednicu na čijem dnevnom redu je razmatranje izveštaja o Kosovu i Metohiji, a poslanici na početku rada koriste priliku da postave pitanja i traže obaveštenja od predstavnika vlasti. Posle toga od 10 sati počela je rasprava o Kosovu i Metohohiji.

Podsetimo, Vučić je jutros pokrenuo intenzivne diplomatske aktivnosti posle upada specijalnih jedinica ROSU na sever KiM, rečeno je u njegovom kabinetu.

Predsednik Srbije zatražio je od zapadnih političkih centara da obuzdaju Prištinu i stavio do znanja da Srbija neće dozvoliti etnicko čišćenje na Kosmetu.

U Severnoj Mitrovici jutros u 6.10 časova oglasile su se sirene povodom upada specijalnih albanskih snaga ROSU na sever Kosmeta. Specijalci ROSU u tri kolone i naoružani dugim cevima uhapsili su jutros najmanje 6 Srba, pripadnika kosovske policije, a potom je stigla vest da je dosad uhapšeno 13 Srba.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter