Izvor:
28.05.2019 u 14:35
0

MAKRON: Želim da se fokusiramo na suštinu! (FOTO)

Predsednik Francuske Emanuel Makron kaže da je njegova želja da se na vanrednom sastanku lidera EU u Briselu večeras ne razgovara o imenima kandidata za naviše pozicije u EU već o projektu, prioritetima i kriterijumima za budućnost Unije.

-Želim da se fokusiramo na suštinu, na osnovne projekte na kojima ćemo da raditi u narednih 5 godina- poručio je Makron.

On je kao najvažnije projekte za EU naveo borbu protiv klimatskih promena, ekonomski rast i dobrobit za građane Evrope, bezbednost i odbranu EU i produbljivanje Evrozone.

-Moramo da izaberemo one žene i muškarce koji imaju kredibilitet i iskustvo da iznesu ove ambicije-ocenio je Makron.

Prema njegovim rečima takve osobine imaju Margaret Vesteger, vodeći kandidat Alijanse liberala i demokrata (ALDE), grupe kojoj je u Evropskom parlamentu prišla Makronova Republika u pokretu, ali i kandidati socijaldemokrata Mišel Barnije i Frans Timermans.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter