Izvor:
30.05.2019 u 09:17
0

ČEDA JOVANOVIĆ O NEMIRIMA NA SEVERU KOSOVA EKSKLUZIVNO ZA HAPPYTV.RS: Srbiji je potreban mir sa Albancima, „ali pre toga mir sa nama samima“! (VIDEO)

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović specijalno je za portal Happytv.rs prokomentarisao nedavne nemire na severu Kosova i Metohije.

– Mi moramo da promenimo naše odnose, jer ovakvi predstavljaju problem i velika su pretnja u budućnosti. Moguće je, mislim da ćemo u tome uspeti. Mi smo sebi najveći neprijatelji, problemi su uvek na našoj strani bili. Mi smo učinili Kosovo ovakvim kakvo je sada – kaže on.

Naime, prema njegovim rečima Srbiji je potreban mir sa Albancima, "ali pre toga mir sa nama samima".

Skupština Srbije usvojila je jučerašnji izveštaj o Kosovu i Metohiji koji je poslanicima predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, te nam je Jovanović otkrio da li je moguće uspostaviti normalizaciju odnosa sa Albancima i na koji način.

Sever Kosova nije održiv na duge staze ukoliko se nešto ne promeni. Nama su vezane ruke i noge po pitanju Kosova, mi samo možemo da posmatramo to što se tamo dešava, tako da Albanci će reći da su reći da se ne radi o nikakvim etničkim sukobima. U tom haosu je sve moguće. Zamislite da je u toj akciji stradao neko nevin, dete ili bilo ko drugi. Besmisleno je govoriti o zamrznutom konfliktu kao rešenju – pitao se Jovanović.

– Ako mi ne pomognemo Albancima i sebi da Kosovo postane normalno, ujediniće se sa Albanijom pa će se otvoriti problem Severne Makedonije, Crne Gore, Grčke – dodao je on.

Jovanović je prokomentarisao rezultate izbora za Evropski parlament, i da li će doći do nekih promena u donošenju odluka Evropske Unije prema Srbiji, kao i stava prema Kosovu, ili pak sve pstaje isto.

– Neće se menjati stav Evrope prema Kosovu ili prema Srbiji. Evropa je i dalje najbolje mesto u svetu, EU ubedljivo ima najveći trgovinski blok.

Šta je on sve ispričao, detaljnije možete čuti u snimku dostupnom ispod teksta:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter