Izvor:
02.06.2019 u 11:27
0

VESIĆ I JAVNE LIČNOSTI ZASADILI STABLA NA TRGU REPUBLIKE: Cilj je da Beograd ima što više zelenila! (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i javne ličnosti iz oblasti kulture i sporta zasadili su danas 12 novih stabala na Trgu republike, čime je simbolično započeta nova faza u rekonstrukciji centralnog trga.

Trg republike imaće ukupno 53 stabla, od čega 21 novo, dvostruko više nego ranije, a Vesić ističe da to pokazuje da Grad prilikom svake rekonstrukcije vodi računa da ima što više zelenila u Beogradu.

Sledećeg vikenda biće zasađeno još devet novih stabala, kaže Vesić koji je zahvalio umetnicima i sportistima, kao i drugim javnim ličnostima, među kojima su bili glumci Svetislav Bule Goncić, Nenad Nenadović, košarkaš Ðorđe Gagić što su se odazvali pozivu grada i učestvovali u današnjoj akciji.

Vesić je izjavio da će rekonstrukcija najvećeg centralnog trga biti završena tokom jeseni, a da će saobraćaj biti pušten 1. septembra.

-Biće to najobimnija i najkompleksnija rekonstrukcija Trga republike od kada je formiran. Dogovorili smo sa izvođačem radova i da se potpuno očisti spomenik Knezu Mihailu- istakao je Vesić.

Kako je rekao, nema velikog evropskog grada bez uređenog centralnog trga.

-Ovaj trg je deo istorije Beograda, tu je naš Narodni muzej koji je završen prošle godine, Narodno pozorište, Staklenac koji će u narednim godinama biti porušen i na njegovom mestu će biti izgrađen objeakt kulture, da li će to biti Opera ili nešto drugi videćemo- rekao je Vesić.

On je takođe dodao da su fasade na okolnim zgradama renovinare.

-I to je novi Beograd, Beograd koji se menja, Beograd u kojem se uređuju fasade, Beograd u kojem se uređuju centralni trgovi, Beograd koji je po meri Beograđana, ali i turista- istakao je Vesić.

Predsednik i osnivač zadužbine "Momo Kapor", Ljiljana Kapor primetila je da se u Beogradu mnogo gradi i izrazila uverenje da će Trg republike biti jedan od najlepših kada se bude završio.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter