Izvor:
03.06.2019 u 14:01
0

MINISTAR ANTIĆ: Deonice Turskog toka od Zaječara do Horgoša biće završene oko 18. decembra!

Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike, najavio je da će kompanija "Gastrans" svoje deonice Turskog toka od Zaječara do Horgoša u linijskom delu završiti oko 18. decembra.

– Imali smo sastanak u kom su učestvovali svih šest ministara iz regiona, na kom smo razgovarali o zajedničkim ciljevima i prioritetima regiona, pa tako i o izgradnji gasovoda Turski tok. Pre svega smo o toj temi razgovarali Temenuška Petkova, ministarka energetike Republike Bugarske, mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, kao i Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske. Sve države koje se nalaze na trasi budućeg gasovoda sprovode aktivnosti i projekat će biti realizovan. Mi očekujemo da linijski deo do granica s Mađarskom da bude završen do kraja ove godine, a i Bugarska će nedostajući linijski deo završiti do kraja godin – rekao je Antić na „SUMMIT ENERGETSKA BEZBEDNOST U REGIONU“.

On je odbacio mogućnost da se Bugarska povuče iz izgradnje gasovoda.

– Ovaj projekat je komercijalni koje razvijaju kompanije koje u njemu učestvuju i koji je baziran na zakupima kapaciteta obavezujućim i u Bugarskoj i u Srbiji. Uzimajući u obzir da se ovaj projekat za sada razvija po pravilima, ja ne očekujem da će se Bugarska povući – naglašava Antić.

Kada je reč o kompaniji "Gastrans", ministar kaže da je Agencija za energetiku Rebulike Srbije dala odobrenje za izuzeće ove kompanije od određenih odredbi od trećeg energetskog paketa, a sve u skladu sa Zakonom o energetici koji je usklađen s evropskim zakonodavstvom.

– Mi vodimo konstantan dijalog sa Sekretarijatom engergetske zajednice, duboko verujem da ćemo do kraja ovog procesa iznaći zajedničko, izbalansirano rešenje koje će biti na zadovoljstvo svih učesnika procesa – zaključio je Antić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter