Izvor:
26.06.2019 u 11:00
0

MARKO ĐURIĆ ZA HAPPY PORTAL: U povratničkom naselju „Sunčana dolina“ na Kosovu, za Vidovdan, biće uručena 82 stana!

Novinarka Happy protala razgovarala je sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.

Đurić je istakao da je trenutno stanje na Kosovu i Metohiji loše i da je na Prištini velika odgovornost za stvaranje neke vrste humanitarne krize.

Stanje na severu Kim nije dobro, kao posledica toga što Albanci mesecima drže takse, a poslednjih nedelja su pojačali to i delovanjem takozvane granične policije Kosova koja je čak i u pojedinim slučajevima pucala na kamione koji su prevozili robu iz centralne Srbije. Ugroženo je funkcionisanje prodavnica, sve manje je mleka, brašna, čak je i flaširane vode sve manje. Ova situacija dovodi do povećanje zabrinutosti i besa. Mislim da je na Prištini ogromna odgovornost za stvaranje neke vrste humanitarne krize. Postavljam pitanje šta sve vreme radi Međunarodna zajednica? Čemu služe i KFOR I UNMIK i sve ostale misije koje se nalaze na Kosovu? Zašto Vi gospodo primate plate? – upitao je Đurić.

O razvoju poljoprivrede i o povratku Srba na KIM, Đurić je istakao sledeće:

Mi u ovom u okviru plana predsednika Vučića realizujemo 149 projekata podrške našem narodu na Kosovu i Metohiji, ali i izgradnju različitih poljoprivrednih kapaciteta. Napomenuću da smo smo za više stotina poljoprivrednika obezbedili sadnice, kao što su bobičasto voće, obezbedili smo veliki broj komada različite mehanizacije, moje kolege su u Lešku uručili 20 traktora. Nama je bitno da pomoć stigne do što veći broj kuća, ja pozivam sve pojedince da se uključe u akciju podrške našem narodu! U mom mandatu je do sada isporučeno 1653 kuće ili stana našim ljudima na KIM. Sa time ćemo nastaviti. Za Vidovdan još jedna lepa stvar, a to je povratničko naselje „Sunčana dolina“, ideja nam je da se vrati 1500 ljudi koji su proterani sa Kosova. Za Vidovdan će prvih 82 biti gotovi za uručivanje budućim korisnicima, već imamo značajan broj višečlanih porodica koje hoće da se vrate da žive tamo. – zaključuje Đurić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter