Izvor: Tanjug
21.09.2021 u 11:31
0

DPS: Podnesena krivična prijava protiv Krivokapića Specijalnom državnom tužilaštvu

 Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića podnela je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv premijera Zdravka Krivokapića i drugih osoba zbog sumnje da su zloupotrebili svoj položaj i prekoračili svoja službena ovlašćenja tokom događaja na Cetinju 4. i 5. septembra.

PROČITAJTE JOŠ: OSMANI TVRDI DA SRBIJA KRŠI SPORAZUME: Poziva EU da reaguje

U krivičnoj prijavi, u koju su podgoričke Dnevne novine imale uvid, navodi se da su zloupotrebljavajući položaj predsednika vlade, poslanika, ministara i dr. prekoračili „granice svojih službenih ovlaščenja“.

Navodi se da je Krivokapić formirao telo koje nije imalo nikakve zakonske i ustavne nadležnosti da donosi odluke koje se tiču nacionalne bezbednosti, a koje je načelu sa njim preuzimalo delove komandovanja operacijom bezbednosnih snaga 5. septembra na Cetinju.

Kao dokaz uz krivičnu prijavu SDT-u je dostavljena fotografija iz prostorija vlade, snimljena 5. septembra, na kojoj su pored Krivokapića deo komandnog štaba pomenute operacije i poslanici Marko Milačić, Momčilo Koprivica, ministri Milojko Spajić, Olivera Injac, Jakov Milatović, te direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić i šef Kabineta predsednika Vlade Ivana Malović.

VAŽNO: DF u Crnoj Gori SPREMAN na dogovor o izboru članova Tužilačkog saveta

Prijavom se Krivokapić tereti da je 5. septembra prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja teže povredio pravo drugog na način što je mimo svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja dao nalog pomoćniku direktora Uprave policije da se uhapsi bivši direktor Uprave policije i aktuelni savetni za bezbednost Ðukanovića, Veselin Veljović,prenela je agencija Mina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter