Izvor: Blic
25.09.2021 u 10:00
0

PROBLEMI ZA RUNIJA: Klub mu je u stečaju, a vlasnik kluba ga redovno PONIŽAVA

Bivši legendarni napadač Mančester Junajteda, a danas trener Derbi Kauntija, Vejn Runi, poručio je da neće napustiti klupu tog tima iako zna da je klub u veoma nepovoljnoj situaciji.

Derbi Kaunti, član Čempionšipa, nedavno je proglasio stečaj i tako ostao bez 12 bodova.

Za probleme u klubu, Runi je saznao putem medija, ali i pored toga, ne želi da ostavi ekipu na cedilu.

PROČITAJTE JOŠ: BARSELONA U PROBLEMU: U naredna dva meča biće lišeni pomoći trenera

Na pitanje da li bi uopšte došao, da je znao u kakvoj je situaciji Derbi, on je iskreno odgovorio: „Sumnjam.“

– Boriću se za klub. Ne bih ostavljao igrače i stručni štab na cedilu. Treba im neko da ih predvodi, rekao je Runi.

Runi je podvukao, da u ovakvoj situaciji želi da ostane uz klub.

PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN I DALJE ZARAĐUJE OD SADIKA: Ugovorne klauzule Nigerijca pune budžet u Humskoj

– Predan sam ovom fudbalskom klubu. Odrastao sam u siromašnom delu Liverpula i znam koliko život može da bude težak. Stalo mi je do igrača i osoblja kluba. Kakva bih ja osoba bio kad bih se sad povukao i bezbrižno otišao na odmor, rekao je nekadašnji golgeter.

Razočaran je Runi odnosom uprave kluba i prvog čoveka Mela Morisa.

– Nisam razgovarao sa Melom još od 9. avgusta. Obratio se igračima u utorak. Bio sam na tom sastanku, ali nikakav kontakt nismo imali pre toga. Niti telefonski poziv niti poruku. Mel ne mora da mi se izvinjava, ali kao menadžer je trebalo da sam u toku sa dešavanjima. To me je uvredilo. Igrači i stručni štab su mi postavljali pitanja, a ja nisam znao šta da odgovorim jer nisam znao situaciju u klubu. Postoji način na koji se stvari rešavaju, a za početak treba biti otvoren i iskren – što se nije dogodilo i što je veoma razočaravajuće, rekao je Runi za „BBC“.

PROČITAJTE JOŠ: Grobari u ŠOKU! Partizan raskinuo ugovor sa Sumom!

Inače, Derbi je zbog neizmirenih dugova u minusu dva boda iako je ranije ostvario dve pobede i četiri remija u osam odigranih utakmica u Čempionšipu.

– Neće biti lako. Ako kazna ostane na 12 bodova, osećam da možemo da se borimo. Istina, nijednom klubu to nije uspelo, ali mogli bismo da izazovemo istoriju. Ali ako nam ukupno oduzmu 21 bod onda će biti gotovo nemoguće i verovatno bismo završili u trećoj ligi, poručio je Runi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter